AntalyaGündemMagazinRöportaj

2023 yılı Akdeniz güzeli, manken ve fotomodel İlsu Demirci ile dobra dobra Röportaj

Spread the love

İlsu merhaba. Okuyucularımıza kendini tanıtır mısın? 

Merhabalar ben İlsu Demirci 19 yasındayım.  Akdeniz üniversitesi Latin dili ve edebiyatı 2.sınıf öğrencisiyim. Antalya’da yaşıyorum. Yıllardır profesyonel  olarak modellik ve mankenlik yapıyorum. Ayrıca aldığım eğitimlerin ardından sinema ve dizi oyuncusu da olmak istiyorum.

Geçtiğimiz yıl Antalya’da düzenlenen bir güzellik yarışmasına katıldın ve 1’nci oldun. Böyle bir yarışmaya katılmak nereden aklına geldi?

Evet geçen yıl Miss Mediterranean güzellik yarışmasında  kraliçe seçildim. Gerçekten benim için çok güzel bir deneyim ve anı oldu . Klasik olacak ama, çocukluğumdan beri oyuncu olmak istiyorum. Tiyatroya her zaman bir hevesim oldu . Sosyal medyada böyle bir güzellik yarışması olduğunu gördüm ve neden şansımı denemiyorum dedim. Yarışmaya girip kazanınca da modellik sektörüne girmiş oldum .

Yarışma sürecinde neler yaşadın, ne gibi eğitimler aldın ve bu yarışma sana neler kattı?

Yarışmada kamp süresi boyunca yürüyüş , zerafet , poz , dans ve drama eğitimleri aldık . Bütün bu eğitimler bana çok şey kattı . Kendi potansiyelimi ve neler yapabileceğimi keşfettim . Kamerada nasıl güzel görünüyorum , duruşum nasıl olmalı , nasıl oturup kalkmalıyım , yüz ifadelerimi nasıl kontrol edebilirim gibi şeyleri hep buradan öğrendim. Finalde kraliçe seçildiğimde gerçekten çok mutlu olmuştum ve sonrasında kendi hayatımda çok şeyi değiştirdim. Ben  artık tescilli bir güzel olmuştum ve kendimi geliştirmeliydim. Bunun üzerine çok emek verdim ve  gelen çekimlere katıldım. Çekimlere katıldıkça kendimi daha da geliştirdim. Gerçekten bu mesleğin benim için olduğunu anladım ve şuanda da devam ediyorum . Sevdiğiniz , mutlu olduğunuz işi yapmaktan daha güzeli yok .

Yeni yetişen nesilde senin gibi güzellik kraliçesi olmayı hedefleyen kişilere neler söylemek istersin. Neler yapmalılar?

 Öncelikle bu tarz hedefleri olan gençlere tavsiyem,  bunu bir hırs haline getirmemeleri.  Evet bir şeyde başarılı olmak çok güzel bir şey ve  bunun için elinizden geleni de yapmalısınız zaten,  ama mütevazi bir şekilde. Çünkü hırs sizi olmak istemediğiniz bir kişiye dönüştürür. Güzellik Yarışmalarına katılmak isteyen kızlara kesinlikle deneyimlemelerini tavsiye ediyorum tabii ki  ama illaki birinci olamayabiliyorsunuz . Benim çok güzel kız arkadaşlarımda vardı dereceye girdiler tabi ki ama birinci ben oldum. Çünkü her şeyden önemlisi bulunduğunuz ortamın güzelliğini ve tadını çıkarmanız o mutluluk zaten sizin yüzünüze yansıyor . Sonrasında akışa bıraktığınızda her şey sizin için daha hayırlısı oluyor .

İlsu duyduğum kadarıyla geçtiğimiz aylarda bir estetik ameliyat geçirmişsin. Ne ameliyatıydı?

 Evet ilk estetik operasyonum oldu . Göğüs implantı ameliyatı geçirdim .

Böyle bir ameliyata neden gereksinim duydun ve ameliyat sonrası neler değişti hayatında?

Bu benim özgüvenimi etkileyen bir durumdu. Her ne kadar vücudumda büyük bir sorun yaratmıyor olsa bile ben kendimi iyi hissetmiyordum. Bu ameliyatı geçirdikten sonra giydiğim her şeyi daha fazla yakıştırmaya daha özgüvenli olmaya başladım. Ben içinde bulunduğum sektör dolayısıyla her zaman doğallık arayan biriyim ve bu yüzden estetik bir operasyona karşı çok çekincem vardı çünkü,  bu sizin iş durumunuzu bile etkileyebiliyor . Çok araştırma yaptım. Doktorunuz ve seçtiğiniz silikon markası çok önemli . Ben Arion marka tercih ettim . Bütün araştırmalarımda, doktorumun odasında görüp bakma fırsatım olduğunda anladım ki en doğal ve tam olarak istediğim dokunun bu olduğuna karar verdim . Markayla birebir görüştüğümde kendileri de o güveni sağladılar. Gerçekten anlattıkları ve okuduklarım doğru çıktı. Şuanda gayet memnunum . Hiç bir şekilde iş durumuma  da engel olmadı çünkü beni tanımayanlar bu opresyonun farkında bile olmadılar. Arion Fransız kökenli bir marka ve Türkiye’ye daha yeni geldi. Şuana kadar kullanan herkesin memnun olduğunu okudum ve gördüm . Tamamen yeni bir teknoloji ve artık eski tip göğüs imalatlarıyla kıyasladığımızda gerçekten büyük bir fark görebiliyorsunuz.

Hedeflerinden bahseder misin?

Şuanda hedeflerimin içerisindeyim ama tabi ki henüz istediğim yere ulaşmış değilim . Daha önce bahsettiğim gibi küçüklüğümden beri kamera önü oyunculuğu istiyorum . Bununla ilgili adımları da atıyorum bir süredir ama tabi ki bu işler hemen olacak şeyler değil . Eğitimlerimi aldım. Ama halen kendimi geliştirmeye ihtiyacım olduğunu biliyorum. Bu da deneyimle öğrenilecek bir şey diye düşünüyorum. Onun dışında yurt dışında modellik yapmak gerçekten çok isterim. Türkiye’de devam ediyorum tabi ama burada bazı katı kurallar olabiliyor. Tanıdığım insanlardan duyduğum kadarıyla modellik sektörü gerçekten çok kapsamlı yurt dışında ve kesinlikle hedefim ünlü tasarımcıların defilelerinde yer almak ve büyük markalarla çalışmak.

Olmazsa olmazım dediğin şeyler nelerdir ?

Olmazsa olmazım dediğim şeyler öncelikle yaptığım her işe özen göstererek  en iyisi olmak. Bir çekime gideceksem saati saatine hazır ve orda olmuş olurum . Zaman çok önemli onu iyi kullanmakta çok önemli . Tabi ki insan görüp öğrendikçe her şeyden ders alır ve kendini ona göre hazırlar.

Son olarak okuyucularımıza söylemek istediklerin nelerdir?

Son olarak bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim herkese. Umarım benimle aynı hedeflerde olan kızlarımıza , yaşıtım veya benden büyük insanlar için bile yararlı olmuştur . Ben görüp yaşadığım kadarını sizlere aktarmaya çalıştım. Bu işe başlarken keşke ben de birinden bu şekilde detaylı dinleseydim okusaydım diyorum şu anda . O yüzden işinde ilerlemiş bir konuda bilgisi olan insanlardan kesinlikle kendinize bir şeyler katmaya çalışın. Ben arkadaşlarım tarafından veya genç kızlar tarafından sorulan her konuda yardımcı olmaya çalışıyorum. Her zaman hedefleriniz doğrultusunda ilerleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir